Nej til 5.etager i Helsinge bymidte

På planudvalgsmødet den 31/5 besluttede et flertal bestående af Radikale, Socialdemokratiet, SF, Venstre og NytGribskov at der skal bygges 4 og 5 etages bygninger på NAG grunden.

Det synes vi i Dansk Folkeparti er helt forkert. Argumenterne har været, at de eksisterende siloer også er høje, men holder ikke, da lysindfaldet vil være helt anderledes, i og med bygningerne rykkes tættere påvejen og der bliver flere af dem.

Man vil lave indkørsel til området på den vej der hedder Vænget, en stille og rolig lukket villavej, som nu skal have trafik fra 116 nye lejemål. Endnu værre er jo så, at flertallet stemte for at, der skal afholdes et borgermøde om indholdet af planen, efter igangsættelse, så spørgsmålet om der kan ændres så meget som et komma, selvom der kommer en høring.

Sjovt som man godt vil bygge helt vildt Helsinge og endda tage kirkens udsyn, men en borger i en landsby, ikke kunne få lov til at bygge sit hus om, endda i ugenerede omgivelser.
Jeg synes det er dejligt med flere lejeboliger, men tror man skal passe på med at bygger, bare for at bygge. Et andet spørgsmål der trænger sig på er: hvem skal bo der? Folkepensionister? Småbørnsfamilier? Vi kender prisen for en bolig på Møllebakken. Det er sidenhen blevet dyrere at bygge, så man kan kun gisne om hvad prisen på disse boliger kommer til at ligge på.

Jeg mener man bør stoppe op og holde hvad man lovede under valgkampen: Mere borgerinddragelse, men jeg har godt nok svært ved at få øje på det.

Er lejeboliger kun blevet for liebhavere?